De ce a ajuns League of Legends atat de cunoscut?

De ce a ajuns League of Legends atat de cunoscut?

Salutare prieteni!

Vin astazi in intampinarea voastra cu ceva informatii despre istoria League of Legends prezentandu-va totodata si motivele principale pentru care acest joc a reusit sa surclaseze toti ceilalti competitori. Cu toate ca va voi prezenta cateva informatii si date comparativ cu celelalte jocuri apartinand genului, acest articol nu va fi unul de ‘hate’ ci pur si simplu o insiruire de date si informatii plus cateva remarci personale asupra subiectului.

O sa incep asadar cu, ati ghicit, inceputul. Iar cand zic ‘Inceput’ ma refer la cum a luat nastere genul. Inceputul il reprezinta acel mod al Warcraft III, DotA de la care tot ce inseamna genul moba a luat nastere. Riot Games a fost fondat in 2006 de catre Brandon “Ryze” Beck si Marc “Tryndamere” Merrill. In colaborare cu Steve “Guinsoo” Feak(principal creator al modului sus-mentionat) si Steve “Pendragon” Mescon (creator al website-ului DotA-Allstars.com), Beck si Merril anunta lansarea League of Legends: Clash of Fates in data de 7 Octombrie 2008. Un an mai tarziu, pe 27 Octombrie 2009, dupa o perioada de beta-testing de aproximativ 7 luni, League of Legends se lanseaza cu o deviza interesanta:

Prima prezentare League of Legends
Prima prezentare League of Legends

Faptul ca Riot a oferit jucatorilor fix ceea ce acestia doreau a reprezentat una dintre deciziile fundamentale ce au conturat mai tarziu jocul. Mai jos, am prezentat sub forma de timeline datele de lansare ale celorlalte jocuri apartinand genului.

Cand a aparut League of Legends si care i-au fost contracanditatii?

Timeline Moba's - Pentakill.ro
Timeline Moba’s – Pentakill.ro

Dupa cum puteti observa, League of Legends a avut un avantaj considerabil fata de competitori. Cu toate ca Heroes of Newerth a avut o data de lansare relativ apropiata de cea a LoL-ului, faptul ca jocul s-a lansat ca si Pay to Win a fost un foarte mare dezavantaj pentru acesta. Abia in Iulie 2011 HoN devine Free to Play insa in acel moment Riot Games isi crease deja un fanbase considerabil pentru League.

Cat de mare este diferenta de jucatori activi dintre Lol, Dota 2 si Smite?

Luand in considerare datele oferite de catre principalii competitori ai genului moba (League, Dota 2 si Smite), numarul de jucatori activi lunar inregistrat in perioada destul de extinsa 2014-2015.

Numarul de jucatori lunar- Pentakill.ro
Numarul de jucatori lunar- Pentakill.ro

 

Un alt factor decisiv in cresterea aceasta exponentiala a League of Legends il reprezita lansarea inca din start in China. Riot a creat la momentul respectiv o colaborare cu Tencent, unul dintre gigantii de pe piata de servicii IT din China. Aceasta miscare i-a introdus pe o piata cu sute de milioane de potentiali jucatori. In momentul de fata, jumatate din jucatorii de League of Legends provin din China. In urma colaborarii cu Tencent, Riot Games a fost intr-un final achiztionat de catre acestia in Decembrie 2015.

Faptul ca League of Legends a ajuns la un asemenea numar de jucatori activi este produsul a unor decizii foarte inteligente. In primul rand, jocul este in continuare in dezvoltare. Riot lanseaza campioni peste campioni (Jhin si Aurelion Sol au fost lansati in decursul a doar cateva luni), se fac rework-uri, atat pentru campioni cat si pentru iteme si chiar client. Exista diferite moduri de joc, un numar urias de campioni si un meta care chiar daca nu se respecta, jocul este in continuare foarte distractiv si competitiv. Lansarea sistemului de Hextech Crafting a fost pentru mine o surpriza nespus de placuta. Introduce un nou scop in joc, mobilizeaza jucatorii sa joace mai multe jocuri premade facandu-i in acelasi timp sa doreasca sa joace mai bine pentru a obtine acea nota necesara obtinerii unui cufar. Va reamintesc acum de grupul nostru din Lol, mesaj catre sirgogu in game daca vreti sa ni va alaturati.

League of Legends ca si eSport 

Nu puteam scrie acest articol fara a mentiona scena de eSports. Cred ca fiecare dintre voi isi are propria echipa favorita, jucator favorit sau, de ce nu, caster favorit (ma uit la tine acum Razvan si la MonteCristo al tau). Personal ma uit la meciurile de LoL competitive mai mult decat la orice altceva. Imi place atmosfera, imi plac casterii si glumele lor, playerii cu toata strategia lor, muzica (Woohoo Imagine Dragons) si efectele vizuale create de echipele de productie. League of Legends este un spectacol iar frumusetea la jocul acesta este ca e free, e genial si mereu se schimba. Trebuie sa te adaptezi si sa inveti mereu.

eSports Pentakill.ro
eSports Pentakill.ro

Voua ce va place cel mai mult la League of Legends? Ce apreciati la jocul acesta mai mult decat la celelalte si de ce nu, ce ati schimba pentru a face jocul mai bun? Astept comentariile voastre in sectiunea de mai jos. Va spun de asemenea ca impreuna cu Razvan va pregatim o surpriza foarte misto in saptamanile ce urmeaza, stay tuned!

Vad din ce in ce mai multi jucatori romani care isi doresc sa devina streameri sau youtuberi. Va reamintesc ca suntem in cautare de streameri pentru parteneriate.

Nu uitati sa ne adaugati si pe retelele de socializare! Spor la Pentakill!

2 Comments

  1. Astept comentariile voastre in legatura cu ce va place si ce nu la League of Legends! Spor la pentakill!