Doran’s Blade sau Cull? Comparatie intre cele 2 iteme.

Doran’s Blade sau Cull? Este Cull un item chiar atat de prost?

Vad foarte rar in meciuri jucatori folosing itemul numit Cull. Este oare atat de prost sau pur si simplu are o reputatie proasta si mentalitatea jucatorilor este de a nu il cumpara? Inainte de a sari sa ne atrageti atentia asupra diferentei imense dintre Doran’s Blade si Cull, tin sa va atrag atentia ca personal nu consider Cull un bun item de start, comparatia o voi face din alt punct de vedere, so read on!

Cu toate ca ambele iteme sunt viabile pentru mai multe roluri, le voi compara numai din punct de vedere al unui AD Carry. Comparativ cu Doran’s Blade, care ofera in plus 80 Health, 1 Attack Damage si 3% Lifesteal, Cull este mai mult axat pe aportul de gold. Cull ofera un mai bun sustain pana la limita de 100 AD (3% din 100 = 3HP pentru Doran’s Blade pe cand Cull ofera flat 3 HP inapoi on-hit) dar si un anume procentaj de gold ce nu trebuie trecut cu vederea. Ambele sunt iteme ‘moarte’, nu fac parte din reteta niciunui alt item, asadar, care este mai bun si de ce?
Din punct de vedere al itemului de start, nu as recomanda Cull decat intr-o singura situatie. Daca supportul echipei adverse nu este unul bazat pe harass si stim cu siguranta ca lane-ul va fi unul de farm, go for it, in toate celelalte cazuri, Doran’s Blade este mult mai eficient. 80HP inseamna foarte mult la inceputul unui joc!
Bun, deci ca first item Cull pierde in fata celuilalt item. Atunci de ce mai comparam? Sa luam de exemplu situatia in care startul nostru nu a fost unul incredibil de bun si suntem obligati sa revenim in baza fara suficient gold pentru un item important (de ex. BF Sword sau Pickaxe). Acesta e momentul in care este de preferat sa cumparam Cull decat un al doilea Doran’s Blade sau un Long Sword. Sau ne putem gasi in situatia in care avem de ales intre a cumpara un Pickaxe (875g pentru 25AD) sau Cull + Long Sword(800g pentru 17AD + pasiva de la Cull).

Doran's Blade vs Cull - Pentakill.ro
Doran’s Blade vs Cull – Pentakill.ro

Luand in considerare pasiva itemului Cull, la 100 de minioni farmati aportul nostru de gold numai din pasiva acestui item va fi de 450 gold, suma egala cu pretul de achizitie. In momentul vanzarii, vom obtine un profit de 180 gold.
In cazul Doran’s Blade, aportul de gold este inexistent, singura suma de gold obtinuta este aceea de vanzare, si anume 180g, ceea ce ne aduce in situatia unei pierderi de 270 gold fata de gold-ul cu care am pornit initial. Aici intra din nou subiectivitatea in discutie. Daca spre exemplu cumpararea itemului Cull intarzie cumva cumpararea unui item major din buildul respectivului campion, atunci din nou nu merita.

Cull poate avea de asemenea o interactiune speciala si cu Runaan’s Hurricane. Luam cazul in care Kalista ataca cu pasiva de la Runaan’s 3 minioni in acelasi timp, atunci aportul de HP din Cull va fi de 9HP.

Kalista Cull - Pentakill.ro
Kalista Cull – Pentakill.ro

Voi folositi acest item? Daca da, in ce situatii si care a fost rata de succes atunci cand ati decis sa il cumparati?

Lasati-ne comentariile voastre in sectiunea de comentarii de mai jos si nu uitati sa ne urmariti si pe retele de socializare. Spor la Pentakill!

One Comment