Starea League of Legends la jumatatea sezonului

Starea League of Legends la jumatatea sezonului

Salutare prieteni!

Andrei “Meddler” van Roon este designerul principal al Riot Games. In ultima vreme, la o anumita perioada de timp “Meddler” posteaza cateva insight-uri asupra jocului, ultima sa postare fiind chiar una detaliata. Vom comenta astazi pe baza articolului sau despre starea League of Legends la jumatatea sezonului amestecand totodata si parerile noastre in acest articol.

Despre ultimii campioni modificati: Shen si Taric

Ultimul campion din league ce a primit recent un update major este Shen. Abilitatile sale sunt unele mult mai echilibrate acum iar impactul sau asupra jocului este acum unul mult mai sanatos. Din punct de vedere al gameplay-ului, Shen primeste unda verde din partea staff-ului Riot. Din punct de vedere al tematicii, situatia este insa alta. Se pare ca nu suntem singurii de parere ca efectul de sabie plutitoare a lui Shen nu isi are locul in kitul acestuia.

Taric rework - Pentakill.roCu toate ca pentru moment aceasta mica problema nu va fi rezolvata, se afla cu siguranta in vizorul Riot pentru proiectele viitoare.

Taric este urmatorul campion pe lista celor de la Riot Games in vederea unui rework. Dupa cum bine stiti, acesta este deja live pe PBE cu un nou aspect si cu siguranta un nou kit de abilitati. In afara faptului ca aspectul i-a fost schimbat radical (still fabulous!), Taric a primit si noi modele, efecte pentru spell-uri si chiar si un nou voice-over. Din cate ne dam seama, kitul este in momentul de fata putin exagerat si cu siguranta Riot va avea grija sa primeasca modificari in cadrul urmatoarelor patch-uri.

Despre marksman si mage

Un alt punct pe agenta designerului principal al Riot il reprezinta starea in care se afla in momentul de fata Marksman-ii. Un lucru cu care suntem cu adevarat de acord este ca niciodata pana acum acest rol nu a fost atat de versatil ca si in momentul de fata. Toti tintasii difera radical unul de celalalt, build path-urile nu se mai aseamana intru-totul iar interdependenta intre Marksman si Support este cu atat mai importanta. Graves, Corki si Quinn se afla in momentul de fata intr-un punct in care pot castiga fara probleme mai mult de un lane ceea ce ii face viitori candidati la modificari, mai exact nerf-uri. Problema este ca pe bottom-lane foarte rar mai vedem campioni non-ranged. Situatia s-ar putea schimba in viitor, dar speram ca nu ca si in cazul Mordekaiser.

Magi - Pentakill.ro

Patch-ul de la jumatatea sezonului va aduce schimbari importante asupra magilor. 6 magi vor primi modificari, dupa spusele lui “Meddler” – moderate. Acestia sunt: Vel’koz, Zyra, Malzahar, Vladimir, Brand si Cassiopeia. Schimbarile au ca si scop o mai buna coeziune a campionilor cu tematica lor dar si imbunatatirea experientei atat de partea campionului modificat, cat si de partea adversarului. Si alti magi sunt pe lista pentru modificari, insa acestea nu vor fi de anvergura. Modificarile vor consta in amplificarea punctelor forta si a slabiciunilor campionilor fara a le modifica in mod major kitul. Este foarte probabil ca si campionii vizati sa fie: Veigar, Ziggs, Anivia, Xerath, Syndra si Fiddlesticks.

Despre ultimii campioni lansati

Illaoi: Fiind lansata in pre-sezon, Illaoi nu a fost urmarita cu atat de mult interes ca si ceilalti campioni lansati recent. E-ul acesteia este vizat pentru modificari pentru a reduce frustrarea creata de efectele acestei abilitati. Se incearca totodata si imbunatatirea late-game-ului lui Illaoi.

Jhin: Jhin este putin overpowered in momentul de fata. Q-ul acestuia este cam puternic iar E-ul nu se foloseste aproape deloc. Aceste fapte vor duce la mici modificari ale campionului. Per-total, Jhin este un marksman unic cu un stil de joc pe masura. Ne place!

Aurelion Sol: Este un campion greu de jucat dar cu recompense pe masura. Odata invatat, Aurelion Sol depaseste in putere multi alti campioni, fapt ce va duce eventual la o scadere a puterii acestuia de catre Riot. Nerfs incoming!

Despre iteme si builduri

Itemele si build-urile sunt mai variate ca niciodata. Marksman-ii au in special de unde alege si situatia sta mult mai bine decat in pre-sezon. Portalul Zz’Rot este in continuare putin cam prea puternic dar macar acum se foloseste.

Situatia nu este prea roz in cazul buildurilor combinate tank/attack. Titanic Hydra, Maw of Malmortius si Sterak’s fac ca meta-ul in momentul de fata sa fie unul bazat pe base damage tanks. Dupa parerea noastra nu este ok intrucat teamfight-urile au incetat a mai fi despre a proteja un glass-cannon adc in timp ce acesta “curata” incet linia inamica. Se pune prea mult accept pe campionii ce pot itemiza spre tanky cu un strop de damage ceea ce strica experienta de joc. Meciurile sunt monotone. Punct.

In patchurile viitoare vom vedea cu siguranta modificari asupra itemelor AP cu precadere asupra itemelor ce ofera CDR si a componentelor de mana. Vor avea loc modificari si asupra Rageblade si Devourer, iteme ce creaza in momentul de fata un dezechilibru in joc.

Despre obiective, timpul de respawn si turete

Meta-ul curent se indeparteaza incet-incet de acel joc pentru capturarea obiectivelor ce a facut sezoanele trecute atat de interesante. Multe dintre obiectivele din jungla nu ofera suficiente recompense pentru a se merita disputate. Acest lucru se va schimba cu siguranta in patch-urile viitoare. Se vor modifica cu precadere recompensele obtinute pentru Dragon, Rift Herald, Red si Blue Buff.

Timpul de respawn se modifica si el pentru late-game (>30-45min). Se doreste ca dupa un teamfight, echipa ce a pierdut trade-ul sa nu piarda si meciul. Tensiune, acesta e cuvantul cheie!

Turret-diving nu este suficient de riscant in momentul actual. Cu toate ca turetele dau damage ce creste pentru fiecare lovitura succesiva, acesta nu este suficient. Se doreste cresterea procentului de damage dat de turete si de asemenea cresterea rezinstentei acestora la damage in early-game.

tureta1
tureta2

Cu toate ca Riot Games incepe sa echilibreze din ce in ce mai corect jocul, suntem de parere ca modificarile precizate in articol sunt necesare pentru a scoate jocul din meta-ul actual si a reveni la un stil mai spectaculos de joc.

Stim ca articolul este unul lung, dar speram ca v-a placut. Ne puteti arata suportul vostru lasandu-ne un like pe pagina de facebook. Linkul il gasiti in sidebar.

Spor la Pentakill!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *